2010. szeptember 29., szerda

online könyvjelzők

Nem merem használni ezeket, pont a veszélyei miatt, túl nagy a biztonsági rés. Bár nem biztos, h veszélyes, ha kiderül, h milyen oldalakat nézek, de lehet, h igen. Meg nagy cégek vezetői stb... Nem hiába hozták létre az intranetes alkalmazásokat (védett, belső hálózat). Vagy vegyünk egy szervert és akkor is elérjük nettel a saját cuccainkat, ha nem a mi gépünkkel vagyunk - és védetten.

1 megjegyzés:

  1. Igen, nagyon fontos az internetes biztonság. Érdemes átgondolni mindig, hogy mit is teszünk elérhetővé, láthatóvá az adataink közül. De az talán valóban nem annyira veszélyes és személyes adat, hogy pl. egy tanár a tanításához milyen oldalakat gyűjt össze, melyeket tartja fontosnak a gyerekek figyelmébe ajánlani, vagy melyek tartalmait használja fel a tantárgyánál, előadásoknál, stb. Szervert venni fenntartani nem túl célszerű, és nem is egyszerű és olcsó dolog.
    Az online oldalak elég biztonságoságosak, és pl. egy online könyvjelző esetében ez egy egyébként is nyilvános weboldalt jelent, amit esetleg a saját feljegyzéseinkkel teszünk személyessé, az a személyes adat. Az meg többnyire a tanításhoz kapcsolódik, vagyis tudásmegosztást segítő, innentől nem biztos, h annyira kell védeni, hiszen úgyis megosztjuk majd valamilyen formában.
    De azért abban igazad van, hogy általában az internetbiztonság, a személyes adatok védelme rendkívül fontos, és ezt meg is kell tanítanunk a gyerekeknek, különösen a fogyatékos gyerekeknek, akik egyébként is nagyobb kihívással szembesülnek ezen a téren (is).

    VálaszTörlés