2010. október 11., hétfő

A teleprotálás elméleti kérdései

   Egyre többet foglalkoztat a teleportálás gondolata. Nem érdekel, ha őrültnek gondolnak miatta. Azon már tovább nőttem... mármint, h érdekeljen ez. A teleportálás már akár működik is... működhet. Bele sem merek gondolni, h mi minden létezik titokban.
   Ha nyilvánossá válna a teleportálás, az alapjaiban rengetné meg jelenlegi világberendezkedésünket. Érintené az idegenforgalmat, a közlekedést és számos más, a szolgáltató szektorba tartozó területet. Összeomlana a gazdaság... Vagy a teleport pontokat meghatározott helyeken lehetne csak igénybe venni - köztes megoldás.
  Mennyire pörögne fel a világ és meddig. A sok időt, amit nyerünk, azt mind másra használnánk, végül kiégnénk. Valaki utazás közben pihen, ez is kiesne.
  Hogyan szabályoznák a határokat? A csempészést? Az árnyoldalaival már rögtön, a 0. percben visszaélne egy csomó gazember. Vagy maguk az államok, az azokat irányító kapzsi fejesek élnének vissza a technika lehetőségeivel (tisztelet annak a néhány honatyának, akik tényleg honatyák!). Mennyi kivethető adó is van rajta? Milyen kiskapukat, lekövető rendzsereket építhetnénk bele? Hogy lehet valakit félreteleportálni, úgy szó szerint? Bent lehet-e marasztani valakit? ... Meg is értem, h ha van is már, ha már létezik ez a technika, h akkor se dobják ki a nép, a tömeg közé. Még nem vagyunk rá készen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése