2013. március 23., szombat

Esküvői projekt

Talán sokakat megbotránkoztató vagy megnevettető az "esküvői projekt" szószerkezet, de érdemes utánagondolni, hogy ez ténylegesen egy projekt. Van mögötte jócskán előkészület, ötletelés, tervezés, szervezés, kivitelezés; egy konkrét időtartama, lezárulása van és persze egy meghatározott célja. Egyszerűbben kifejezve: rengeteg munka, energia. De azért élvezem is :). És olykor Gábor is fellelkesül. No, anyámról nem is beszélve...

Gondoltam, h megosztok néhány részletet veletek, mert hátha hasznos lesz vagy csak egyszerűen érdeklődtök irántunk.
A mi esküvőnk azért is különleges lesz, mert édesanyám és az ő Csabája is összekötik ugyanaznap az életüket a házasság kötelékében is. A kettős esküvőn ők csak kb. 20 percnyi csillogást kérnek, de egyébként a háttérben szeretnének örülni egymásnak és nekünk - mint normális módon az örömszülők.

Egyelőre megvan a helyszín, a program, a menü, a tortarendelés, a díszítési elemek 90%-a, a tanúk, az anyakönyvvezető, a papírmunka rész és a ruha is hamarosan érkezik. Még néhány fontos apróság van hátra, de a lényegi dolgok már lefixáltak.
Gábor még augusztusban - akkor elkezdtük egy
bizonyos fázisig megcsinálni őket
A meghívókat és a borítékokat is (!) is magunk készítettük. (A borítékokat azért, mert 3 hétnyi várakozás után sem érkezett meg a papírboltba és meguntam, h árukészlet hiány van.) Őszintén szólva azt gondoltuk, h így személyesebb lesz az egész, meg spórolunk is, de rengeteg munkaórát tettünk bele - a tanúm és én, meg egy picit Gábor is. Volt vele elég sok macera, de mondjuk a személyesebb rész abszolút teljesült.
Februárban a matricaragasztási szakaszban - 53 db lett
Hálás köszönet jó barátomnak, amiért
helyettem szaladt el a hobbiboltba ezekért!

Végeredmény
A legrosszabb a szöveg nyomtatása és beragasztása volt. Főleg, hogy minden összeesküdött ellenünk. A nyomtató nem akart nyomtatni, töltettük a tonert, de kiderült, h a lapszámlálót kell törölni, h el is higgye, h van benne festékpor... Egy apró kis program segítségével el is hitettük vele, h tud nyomtatni :). Akkor a 15. meghívó után elfogyott a ragasztó, de sebaj, van másik. Volt is, csak beszáradt... De nem adtuk fel, és 2 hét csúszással, de elkészültek és mára már tetemes részüket ki is osztottuk. Kb. április közepéig mindenki kézhez kapja. Csak a legtávolabbiaknak nem személyesen kézbesítjük.
Csak a 4 tanú és a pásztorunk kapott
másmilyen szöveget.
Kedves barátunk, örülj velünk Te is!
A szertartások a barátok, jó ismerősök számára nyílt! Sajnos az összes barátunkat, jó ismerősünket nem tudjuk a vacsoravendégeink soraiba invitálni (oda csak a szűkebb család és a legszorosabb barátok jönnek), így rendezünk egy agapét is. Nem szerettünk volna senkit sem elengedni úgy, h nem kínáltuk meg egy kis sütivel, frissítővel és nem váltottunk vele pár szót. A szertartások után, de még a szeretetvendégség előtt egy csoportképet is készítünk, amely reményeink szerint szép emlék lesz minden egybegyűltnek.


Egy-egy FB csoport is segít a ceremóniákra-agapéra és a vacsorára is meghívottakkal való kommunikációban, egymás közti autószervezésben. Bár még folyamatosan hívjuk meg az embereket, de remélem, h nem hagyunk ki senkit semelyik csoportból (már aki fent van a közösségi portálon), de ha úgy érzed, h Téged nem hívtunk be a csoportba, pedig illet volna, akkor kérlek ne röstelld privátban szóvá tenni ezt! ;) Igyekszünk, de ennek ellenére sem vagyunk képesek 100%-ig mindenre odafigyelni.

További tipp a házasulandóknak: Az esküvő napjára érdemes figyelőszolgálatot / biztonsági őrt fogadni a házhoz, hiszen sokan már erre játszanak. Tudják, h mindenki az esküvőn van és kirámolják a kecót - érdemes elébük menni!

És drukkoljatok, h ne essen az eső és ne legyen nagy kánikula sem! xD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése