2012. szeptember 22., szombat

Interkulturális ismerkedő est és étkek

A nagy Erasmus szervezkedésem közepette valami mást is intéznem kellett, de örömmel tettem, és a végeredmény kárpótolt az időmért. Sajnos a képdokumentáció nem az igazi, ha tudom, hogy csak én viszek fényképezőt, akkor a nagy gépemet vittem volna... Szeptember elején az oktatói tájékoztató után harmadmagammal a szakunkról és az azzal kapcsolatos diákéletről, tudományos életről számoltunk be hallgatói szemmel a Ma gólyáinknak. Már a tavalyi szemeszter végén felvetődött az ötlet, hogy kellene csinálnunk egy interkulturális főzést, ismerkedést, így ez a gólyák fogadására és a tanév indítására épp aktuálissá is vált. Így mi, azaz ELTE Interkulturális Pszichológia és Pedagógia Központ (PPK Kara) rendezett egy interkulturális ismerkedő estet és interkulti étkek kóstolását, egyszóval egy igazi szakos programot.  A főzésből az lett, hogy mindenki maga hozta elkészítve a (többnyire) kultúraspecifikus ételt, de ez véleményem szerint így is megfelelő volt. Sajnos az időjárást nem tudtuk befolyásolni és ezért a szép egyetemi kert helyett egy kisebb teremmel kellett beérnünk. Jó, hogy a csapat végül azt szavazta meg, hogy legyünk fent a teremben, mert a program 1/3-a után leszakadt az ég.
Dominó ismerkedés
Bal kezem felől...., jobb kezem felől...
Ki is csatlakozhat hozzám?
Tekeredett a dominó-kígyó
A szülinaposokra is gondolt a mi Krisztink
Lecsaptunk Luu N. Lan Anh docens asszony vietnami tavaszi tekercsére
Relatíve elég sokan el tudtak jönni mind oktatói, mind hallgatói oldalról, ami jó alapot teremtett arra, hogy a családias légkört és a kapcsolatokat megerősítse az IPPK-n.
Amikor kívül tágasabb :)
Mivel nagyon közel állnak hozzám a szak, a szaktársak és a kedves oktatók, így nehéz szívvel búcsúztam tőlük erre a szemeszterre. Talán kissé furcsa is voltam, amikor Győri tanár úr méltatott, mert nehezen fogadom a dicséretet. Legtöbbször nem érzem megérdemeltnek és attól még, hogy sok dolgot szerveztem meg az elmúlt 1 évben az IPPK, mint évfolyamfelelős, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyedül. A többiek hozzáadott értéke legalább annyira - sőt, jobban - számított, mint az általam végzett facilitáció-koordináció. Jó lesz nagyon Bécs, várom, de azért a másik szemem sír. Pápá IPPK, februárban visszatérek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése