2012. szeptember 29., szombat

Turistaként Bécsben

Bár a cím egyre kevésbé (lesz) helytálló, mert már egészen jól tájékozódom az amúgy tök logikus közlekedéssel ellátott Bécsben. Később ez csak fokozódni fog :). Tegnap (28-án) találkoztam Barbival, akivel viccesen mindig ugyanott és ugyanakkor vagyunk tartósan külföldön. Ő jelenleg itt dolgozik, de nagyon kint a város szélén, így az eddigi 3 hete alatt még csak kétszer volt bent a városban, akkor sem túl sokáig. Így hát nagyunkba vettük az osztrák fővárost és kicsit alaposabban szemügyre vettük a felszínt is. 

Első állomásunk Schönbrunn volt, ahol korábban már mindketten jártunk, ámde továbbra is kihagyhatatlan élményt nyújtott. Az idő kegyes volt hozzánk, szép napot töltöttünk együtt.




A bokron is megáll a kamera :)

A japánok szeretnek fényképezni
Rilla barátnőm néhány évvel ezelőtt hasonlót
fotózott rólam ugyanitt.
Ezután elindultunk a Karlsplatz, majd a Stefansplatz felé.

Karlsplatzon egy gyönyörű épület
Stephanskirche

Stephanskirche belülről - szerintem egy
szentmisére eljövök még ide


Azt hiszem, h ez lesz az egyik kedvenc templomom.
Azért természetesen betértünk egy kicsit shoppingolni is :) a környező internacionális boltokba, úgy, mint H&M...

Mivel a lábunkat tisztességesen legyalogoltuk, így leültünk egy gyönyörűséges parkba. Tele volt rózsákkal, ahol ha minden igaz, szerelmes párok táblácskái hirdették, hogy ki kinek ültette. A szerelemlakatnál jobbnak gondolom az ilyesmit, mert ez valóban olyan, mint a szerelem - ha nem ápolják, nem metszik, nem öntözik, akkor elhal.

A padról ülve
Hálás vagyok Barbinak a jó beszélgetésért, sokat segített a megértésével és azzal, hogy meghallgatott egy friss nyomasztó élménnyel (és egyben visszatérő "problémával") kapcsolatban.  Ő is örült nekem és a megértésemnek az ő nehézségeivel kapcsolatban. Azt hiszem, h a mi barátságunk kiépüléséhez igen sok idő kellett, de beért a dolog :).

Kár, h hamarosan hideg lesz és nem lehet majd annyira élvezni a parkokat, a kinti lehetőségeket, de a karácsonyi vásár hangulata kicsit feledtet majd ebből a szomorúságból.

A metróhoz a parlamenttel szemben sétáltunk vissza. Impozáns kis épület ez is - bár szerintem azért a miénken ez nem tesz túl. Viszont kétség kívül látni kellett!
Bécs Parlamentjének épülete
Ez volt a 4. napom Bécsben, szuper volt eddig. Hazafelé lett telefonom is, aki kéri ismerőseim közül, annak megadom a számomat. Most hétvégén egyedül vagyok, de legalább behozom magamat kicsit, tervezek este konditerembe menni (itt van mellettünk 3 percnyire), holnap megy Erasmus sport programra reggel. Majd meglátom, az egyiknek legalább bele kell férnie :). Hétfőtől indul az egyetem, kicsit parázok miatta, de meglesz ez, csak nem lesz sétagalopp.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése