2012. szeptember 28., péntek

Második napunk Bécsben

A mai napon elég sok mindent sikerült elintézni. Ezek közül a legégetőbb az internet kérdése volt, mert anélkül nem lehet élni, sokszor estünk a 21-es csapdájába, miszerint „keresd meg a neten, hogy hol vehetsz internetet olcsón”. A net kell, nem kérdés. Meg kulcs is kell, ez sem kérdés. Az, h 10 eurót fizettünk érte, az már más kérdés… Az internetet egy török telefon-internet üzletben vettük. A tulaj igen kedves volt, segített kiválasztani a legjobb ajánlatot és aztán a helyszínen beüzemeltük a netünket. Meghívott minket egy-egy Red Bullra is :). Meg bejött egy vak ember is, és vele is olyan nagyon figyelmesen, kedvesen, de mégis természetesen bánt, bár mindenki így tenne fogyatékos embertársainkkal  - meg úgy általában. A mobilnetet 65 euróért vettük stickkel, 10 mb/sec adatforgalommal és korlátlan nettel. A következő hónapban már csak 10 eurót kell fizetnünk ezért (a kezdés mindig beruházás). Nagy ügyködések árán sikerült az egyikünk gépét egy programmal hot-spottá alakítani és most ezt az egyet használjuk ketten. Így már megéri… pláne, h 4 hónapra nem lehet beköttetni kábeles netet itt sem.

Voltunk ma a bevándorlási hivatalban is (vagyis a Meldeservice-ben), ahol kb. 5 perc alatt elintéztük a bejelentkezést. Még vissza kell mennünk egyszer, 3 hónapon belül egy pár irattal. Bécsben ugyanis 3 napon belül be kell jelentkezni tartózkodásra. Mi állandó tartózkodást jeleztünk, így 75 euróért tudtunk délután venni semesterticketet. Már bejártuk szinte az egész várost, csak nagy kár, hogy a föld alatt a metróban :). De majd lassan felderítjük a felszínt is.

Az egyetemet ma kicsit jobban átjártuk, és nagyon szépnek találtuk, kár, h nem is lesz óránk a díszes főépületben... Az udvar az valami csodás, bár minden egyetem ilyen lenne! Itt egészen más hallgatónak lenni, mint otthon - és nem csak mert ez külföld.

Zöld terület
Impozáns, patinás épület
Este készítettünk bundásalmát és a szomszédot is megleptük egy adaggal. Már be akartunk mutatkozni neki, ennek az ötvenes, ősz, hosszú hajú rocker bácsinak. Asszem ez jó belépő volt és jó alap a jó szomszédsághoz.

Tervezgetjük, h mikor, hova, hogyan megyünk és néhány bulit is előirányoztunk azért. Kell nekem is a fiatalodás :). Hamarosan újra jelentkezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése