2012. április 23., hétfő

Ki (és mennyire) szereti az államot? Rendelkezz adód 1%-áról (amíg teheted)!

Itt az adóbevallás időszaka. Hallottam már olyan emberekről is, akik nem szeretik az állami irányítást, nem szeretik a kormányt (általában véve semelyiket sem). Állítólag léteznek ilyen emberek... nem árulom el, hogy a tükörbe nézve találkozom-e nap, mint nap ilyen emberrel. Na de már most, aki nem bízik az állambácsiban/néniben, az vajon bízik-e abban, hogy a hozzá befolyó adó 1%-ok jó helyre fognak kerülni? Ha nem rendelkezünk felőlük, akkor nem is tudhatjuk, hogy mi fog történni a pénzünkkel. Én amondó vagyok, hogyha már (és még) itt van ez a lehetőség, akkor ne hagyjuk veszni, legalább erről a kevésről tudjuk biztosan, hogy jó helyre kerül!

Persze, lehet jönni azzal, hogy hány alapítvány/szervezet/egyesület, netán egyház (!) alakult azért, hogy így is növelje bevételeit és "lenyúlják" a pénzt. De kérdem én, ha nem nyilatkozunk erről a kevéskéről, akkor mi történik vele? (Na, nem vagyok irredentista, a világért sem, így tehát a válasz: "jól" használják fel.)

A tőlem megszokott tudatos állampolgári aktivitás sem maradhatott el. Viszont törlesztettem ezzel együtt a lelkiismeretemnek, ugyanis tavaly is terveztem már ezt a buzdító akciót, de csak idénre tudtam cselekvésbe is fordítani.
Itt még lemaradt az azóta pótolt
Országos Mentőszolgálat Alapítvány
A kutyusos miniprospektust már valaki el is tiedölte :)
Szóval felhívtam kedves tömbtestvéreim figyelmét, hogyha ők abba a bizonyos fent említett, állítólag létező "bizalmatlanok" közé tartoznak, akkor tegyék meg legalább a tőlük telhetőt és adományozzák 1% adójukat szervezeteknek, alapítványoknak, példaként a/az:
Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány http://www.pirosorr.hu/ado-1-felajanlasa/    18090628-1-41
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület http://www.mme.hu/     19001243-2-43
Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége http://www.mvgyosz.hu/     19002464-2-42
S.O.S Leukémiás Gyermekekért Alapítvány http://www.sosleukemia.hu/hu/fooldal.html   18682238-2-43
Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány http://barathegyisegitokutya.hu/   18449149-1-05
Bársonyszív Alapítvány http://barsonysziv.hu/     18700482-1-43
Országos Mentőszolgálat Alapítvány http://www.mentoalapitvany.hu/     18252831-2-41
JAVÁRA!

Mindössze annyit kell tenni, hogy az adóbevallás kitöltésekor a megfelelő mezőbe beírja az ember a fenti szervezetek/alapítványok/egyesületek/egyházak adószámát! De nem kell ezekét, hiszen annyi sok jó célért küzdő szervezet/alapítvány/egyesület/egyház létezik ma Magyarországon, hogy bőven van választék.

Én annyit tudtam még tenni, hogy megírtam egy kevés szabadidős napon (csak ilyen van :D) ezt a bejegyzést, amit pedig még te tehetsz, hogy továbbítod, postolod ezt másoknak is vagy csak szólsz nekik továbbítás nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése