2011. október 1., szombat

XVI. Által-ér Mikoviny emléktúra


Már kora reggel gyülekeznek az indulók

Az első vízre szállók egyike

A "Cápák" csapata











2011. október 1-jén 16. alkalommal rendezték meg a  Zöld Sziget Kör Egyesület szervezésében az Által-ér Mikoviny emléktúrát. A politikusok és képviselők közül jelen voltak: Bereznai Csaba (Tatabánya alpolgármestere), dr. Nagy Sándor (Vértesszőlős alpolgármestere) és Michl József (Tata város polgármestere). „Folyásiránynak” megfelelő sorrendben mindegyikük rövid szöveggel buzdította a résztvevőket néhány mondatban. Bereznai úr – aki a túra induló helyszínétől pár percnyire él – 12 évvel ezelőtt írt egy könyvet szerzőtársaival együtt az Által-érről és a környékbeli vízhálózatról, így pontosan tudja, hogy mennyire szükséges lenne ezek rehabilitációja. Michl polgármester úr Mikoviny Sámuel fontos munkájáról beszélt, az általa vezetett vízrendezésről, mocsárlecsapolásról, majd mindenkinek igazán szép napot kívánt. Többek között Molnár András helyi vízmérnök munkája tette lehetővé, hogy ezen a szombati napon megfelelő legyen a vízállás.

Sokféle helyről és közegből érkeztek résztvevők. A hagyományos csónakosok, kenusok és kajakosok mellett voltak, akik egy Magyarországon még kevésbé elterjedt sportágat képviseltek, a kajakpólót.
Kajakpólósok (labda éppen a partra repült)
Extrémsport
Rajtuk kívül vízre szálltak zsiráfos ugráló várral, raklapokból összeállított tutajjal vagy magyaros ladikkal – természetesen betyárruhába öltözött legénységgel.
Gumicsónakkal

Raklaptutajon a "Rózsaszín párducok"

Betyárladik
Fogynak a stratpontról a hajók 
A borulásoktól sem mentes, kb. 13 km hosszú szakasz megtétele után az alapító ötletgazda emlékkövét koszorúzták meg. Az előző évek esős, hideg tapasztalatai ellenére idén az időjárás is kegyes volt hozzánk. Így a vizes ruha is könnyebben száradt. A vendégmarasztaló, finom gulyásleves mellett vidám arcokat, gondtalanul beszélgető embereket láthattunk. Sikeresnek könyvelhetjük el a XVI. Által-ér Mikoviny emléktúrát.

Képek és további információk itt:
http://goo.gl/0DUxH (Tata-Tóvárosi Vízisport Egylet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése