2012. július 21., szombat

19. Víz,- Zene,- Virág Fesztivál


Idén már 19. alkalommal rendezték meg Tatán a Víz, Zene, Virág Fesztivált. A színes, szagos és zenés programok kicsiket és nagyokat egyaránt lázba hoznak és mozgósítanak a helyszínek felé. Jó látni, hogy az "egész város" kint van és jól érzi magát, lazít kicsit. Persze ilyenkor többtízezer látogató is csatlakozik és osztozik a helyiek örömében. Azt kell mondjuk, hogy idén  a szervezők nagyon jól összeállították a programot. 

Tavaly felnőttkorba lépett a rendezvény, idén pedig már 19. alkalommal találkozhatunk június utolsó hétvégéjén a gyönyörű városunkban. Új elemnek számított az egyik támogató által kiálított növénykollekció, amely formabontó formáival zöldellve adott többletet a látványhoz.
A nyitónapon már tömegek lepték el az Öreg-tó partját, a szombati napra pedig ez még fokozottabban igaz. Vasárnap pedig már bizonyára a búcsú csendes hangjai szóltak majd.

A fesztivál logóállatait, a hattyúkat formáló vázak idén is megtalálhatóak voltak a rendezvény több pontján is.


Azért volt egy kis fonák is benne
Tata legnagyobb fesztiválja néhány éve vált fizetőssé, ami végül racionális (és nem is kérnek sokat a három napos belépőért). A parkolás az egykori lengyel piac területén viszont idén vált először költségtényezővé (háromszáz Ft/autó). A művelődési házban a toalett használata száz forintba került, míg a "toi-toi-ok" ugyanezt ingyen biztosították. A programok igényesek voltak, a rendezvény maga jól szervezett. A kánikula idején a frissítő kapuk felállítása hálás ötlet volt.
De akkor is JEEEE!
Sok minden változott az évek során, kibővült, néhány évvel ezelőtt kinőtte magát a Víz, Zene, Virág Fesztivál egészen az Építők Parkjáig. A helyszínek egymástól így távolabb esnek, viszont ezzel a tömeg mérséklődik a művház-vár környékén.
A belépőt harmadik éve szedik, a múvelődési házban a mellékhelyiséghasználatért szintúgy fizetni kellett.
Bátyám barátnője és családja - nagyon kedves emberek
A törökkori átjáróban ismételten a szebbnél-szebb és ötletesebbnél ötletesebb virágkompozíciókat tekinthettük meg.
Bátyám barátnőjének tesója is itt rikít

"Te Gábor, az a póló ott fent pont olyan, mint a tiéd!"
Árusokból 2012-ben sem volt hiány a fesztiválon, a különlegesebbektől a bóvlikig mindenféle termékkel találkozhattunk. Az igen magas helypénzre évek óta panaszkodnak az árusok és több ismerős árus éppen ezért idén már nem is jött el, holott portékájuk valóban értéket képviselt. Persze attól függ, hogy mi fontos(abb) a város és a szervezők számára; az érték vagy a pénz, azaz, hogy jöhet bárki, szinte bármivel, csak a helypénzt fizesse meg. Inog a mérleg erősen. Esetleg létre lehetne hozni egy "mesterségek sarka" területrészletet (pl. az Eszterházy-kastély melletti utcákban.

A sárkányhajós verseny szintén nem maradhatott el ezúttal sem, ami talán extra az előző évekhez, hogy az Öreg-tóban nagyon sokan fürödtek a nemrégiben kialakított fövenyes partszakasznál.

A lovarda előtti területen idén is kint voltak a második éve működő artistaképzősök a Talentum Iskolából (művészképzések indulnak szeptembertől itt). Bárki kipróbálhatta a trapézt, az "anyagkötelet" és az egyéb kihelyezett eszközöket. Természetesen segítséget is kaptak, akik komolyabban próbálgatták magukat.
Ez az Geri :)
Egy szaltó után
 Reméljük, hogy jövőre legalább ilyen színvonalon sikerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése