2012. augusztus 30., csütörtök

Csajokkal Ászáron

A nagy hatosunk idén is együtt nyaralt pár napot, ez már vagy a 6-7. ilyen együtt töltött hétvégénk, ami szuper. Remélem, hogy mi is olyanok leszünk majd később, mint anyum baráti köre, az ÖTYE (Öreg Tyúkok Egyesülete). Ők ugyanis óvoda-iskolákon keresztül kitartottak egymás mellett és az 50 fele közeledve is néhány hetente találkoznak, néha pedig együtt töltenek 1-2 napot valahol kikapcsolásképpen.

Idén anyumék láttak minket vendégül, ahol mindenki nagyon jól érezte magát - és ez nem csak a borospincének köszönhető :). Péntek délután érkeztünk, Petra este jött, Móni meg csak szombat reggel. De anyuékkal és mi négyen hat fele elindultunk a helyi Aranyfürt Vendéglőbe vacsorázni. Ez nagyon jó hely, az étel elég olcsó, nagy adagot adnak, de ami ennél sokkal fontosabb: nagyon jól főznek! Nem csak enni mentünk, hanem a péntek esti élőzene miatt. Anyuék szeretnék, ha ez a férfi játszana az esküvőnkön is, most voltunk elegen, hogy lemeózzuk. Abszolút megfelelt, főleg azután, hogy Kati számot kért tőle és zeneszám éneklése közben mutatott a fülére, hogy súgja bele. Közben énekelt tovább és kikereste a Bikinitől kért számot a kis füzetéből. Szépen énekelt, több stílust tud, szóval felkérjük., 


Táncra is perdültek.
Az Aranyfürtből visszaérve kiugrottunk Petráért. Mire visszaértünk, a többieket már a borospincében találtuk. 

A másnapi reggelihez már Móni is csatlakozott, így teljes volt a csapat.

Elindultunk meghódítani Ászárt. Tekintve, hogy egy 1800 fős településről van szó, így 6 idegen, fiatal lány elég nagy feltűnést kelt :).

Az ászári Mini Skanzen és Tájház volt az első állomásunk, utána a Közösségi Ház, az iskola és a templom. Mivel jövőre itt lesz az esküvő, így a terepbejárásnak kettős célja volt.

Itt született Jászai Mari színésznő
A rövid falutúra után elindultunk a közeli Kisbérre, hogy megnézzük a Mini Magyarországot is. Persze, hogy a legnagyobb, rekkenő hőségben kellett mennünk :).
Pannonhalmi Apátság makettje előtt
Sajátos szoborcsoport
Este Csaba megszervezte, hogy Gábor bácsi pincészetébe elmehessünk. Gábor bácsi rendes volt, mert amúgy szombaton nincsenek nyitva, de baráti szívességet tett. A pincészet maga 1760-68 között épült, eredetileg az Eszterháziak sörházaként. Fellner Jakab tervezte - talán ezért is áll még, immáron borászatként.
Borkóstoló
Ennél a képnél már eleget kóstoltunk :)
Extraként megnézhettük a teljes katakomba rendszert és felbontott egy igen különleges bort is nekünk a jó házigazda.
Vinotékában - Most, most, amíg nem figyel! :)
Sajnos hamar eltelt az idő. Vasárnap korán indultunk, hogy Tatán részt vehessünk az istentiszteleten. Előtte picit még császkáltunk a Csekén. Mind ez, mind az istentisztelet felemelő élmény volt.


Gábor is csatlakozott hozzánk
A baptista gyülekezetből elmentünk megenni egy Gyurosz Gyrost. Beszélgettünk, ettünk, majd kisétáltunk a tóvároskerti megállóba, hogy felszállhassanak a Budapestre menő kis pirosra.


Kösz csajok, köszi Istenem! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése