2011. július 10., vasárnap

Frank in Ungarn

Kedves Olvasó!

   Ebben a néhány hónapban újfent rengeteg minden történt velem. Ezek egyikéről sem adtam neked számot. Sajnálom, de az írás és élménybeszámoló sok energiát vesz el, ezért néha igencsak háttérbe szorul.  A következő bejegyzéseket időrendben fogja megjeleníteni a blog, így a legfrissebb legfontosabb élményeim legfelül fognak megjelenni.

Frank in Ungarn

Májusban látogatóban volt nálunk Frank.  Barbival és Anitával alapos tervezéssel és szeretettel vártuk. Végül „szegény” egy túlélőtáborként is gondolhat Magyarországon tett szakmai kirándulására, ha visszaemlékezik, mert igencsak betábláztuk; az intézménylátogatások (ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani KözpontSzabó Mester Speciális Szakiskola, FSZK Alapítvány, ELTE-BGGYK bemutatása - itt elő is adott 4 órában, melyből 20 percet mi is tartottunk) mellett sok gyaloglás, városnézés, kulturális program várta.
Végre szép idő.

A Parlamentben



Hősök tere



Széchenyi-fürdő
Azért kedveztünk a gasztronómiai élvezeteknek is - bár sajnos be kell valljam, hogy nem  sikerült a híres magyar konyhát annyira megmutatni (csak két alkalommal sikerült igazán finom étellel szolgáló étterembe menni).  Budapest legszebb helyeinek bejárása és történeti információinak megosztása közben sokat beszélgettünk. Igaz, hogy Frank ismét felkészült embernek bizonyult, egy országunkról, fővárosunkról szóló könyv adatait igazán magáévá tette.

Budapesten
Verőcén
Anita jóvoltából voltunk Verőcén is, gyönyörű volt a Duna és élvezetes a késő délután.


Térkép rajzolása a homokba

 Néhány szép és mozgalmas nap telt el, amikor is szerettünk volna valamit visszaadni abból a sok jóból, amit Osnabrückben kaptunk tőle. Persze szép hazánk fővárosát nem lehet 5-6 napban bemutatni, de maximálisan kihasználtuk az időt. Búcsúzóul remélem, hogy a pálinka és rubik kockák hada mellett sok jó élményt vitt magával haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése