2012. október 21., vasárnap

Templomos shopping kirándulások :)

Amikor Barbival találkozunk, akkor viszonylag kevés időnk van, ezért megnézünk egy-egy szép teret, sétálóutcát. Beszélgetünk, eszünk közösen és neki vissza is kell mennie a gyerekekre vigyázni. A tereken pedig általában található egy templom. Mivel ezek eléggé impozánsok, be is megyünk. Nem mert annyira "fahajcsattos hívők" vagyunk, hanem mert szépek és fenségesek, és nagyon megnyugtatóak a templomok. Ha valaki nem hisz Istenben, szerintem az sem tud teljesen közömbös maradni egy olyan atmoszféra iránt, amit az ember akkor érez, amikor vagy 15-17 méternyi kupola alatt áll a csendes félhomályban és ilyenkor az ember olyan apró, olyan kicsike lesz. A képek nem adják át az ezt az érzést, de bizonyára mindenki tudja, hogy mire gondolok.

Reumannplatzon a templom

Templom belülről - fűtött padsorokkal :)
Ez igen szimpatikus: gyereksarok egy katolikus templomban
A következő héten a Keplerplatzot választottuk ki, ahol igazi mini bevásárlóközpontra leltünk. Könyvesboltok, Müller, dm, Deichmann, Hoffer (otthon: Aldi - ez a legolcsóbb bolt kint), Spar, Billa, Bank Austria (otthon: Uni Credit), kis pláza, szökőkút, büfébódék, stb. Szóval minden egy helyen. És természetesen itt is van egy szép templom! :)
Keplerplatzi templom
Csinos ez a szószék
Keplerplatz
Jó, hogy ezeken a találkozásainkon valóban mindig van szellemi, lelki és fizikai eledel. Csinálunk valami értelmeset, kulturális vetületűt, kicsit shoppingolunk és persze jót beszélgetünk. Örülök, hogy fejlődik a barátságunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése