2010. december 29., szerda

Szépítsd meg mások karácsonyát is!

Az idén már 3. alkalommal szerveztem meg egy rövidke, kedves karácsonyi előadást a helyi idősek otthonába. Alapvető cél volt korábban és most is, hogy szépítsük meg azon embertársaink karácsonyát, akiknek nincsenek hozzátartozóik vagy valamiért nem tartják a kapcsolatot velük, vagy egyéb okból az otthonban maradnak az ünnepek idejére is. Persze, érheti a vád a szereplőket, hogy a jó szándék és a tenni akarás mellett bizonyára ott húzódik az a hátsószándék is, hogy a jó cselekedet miatt a mi saját karácsonyunk is szebb legyen. De ez igaz is, és nem is feltétlenül probléma. :)

KÖSZÖNÖM szépen mindenkinek, aki jött, aki szerepelt! Nem szóltam túl sok embernek, de akik igent mondtak, őket nem kellett győzködni. E-mailen keresztül egyeztünk meg abban, hogy ki mit ad elő, majd előtte való délután tartottunk egy próbát (egyben ez volt a főpróba is).

Judit, Suni, Csaszi és Norman
Volt benne egy kis innováció, ugyanis a felvezetés után karácsonyi viccekkel hangolta első előadónk mosolyra az időseket. Majd egy szintetizátoron előadott zeneszámot hallhattak, amit egy ismert Ady-vers követett (az én tolmácsolásomban). A kb. 20 perces műsorunk első prózája után egy újabb zenei betét, egy hegedűjáték  tette meghitté a karácsonyváró perceket. A zárótörténet előtt még egy verssel örvendeztettük meg a nagyérdeműt.
Balázs, Norman, Zoli, Judit, Pít, Eszter és Peti
Végül egy kis süteménnyel és a folyosókon haladva énekszóval búcsúztunk.
Éneklés után.
 A csillogó tekintetű nénik és bácsik valóban megszépítették a mi karácsonyunkat is. Jövőre is megyünk, lehet csatlakozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése